Arbeidszaken

Op het gebied van werk kunnen snel conflicten ontstaan waarin je als werknemer onterecht behandeld denkt te worden. Het is mogelijk om rechtsbijstand te krijgen.

Soms kan dit via de vakbond, anders kun je rechtsbijstand krijgen bij een adviesbureau of jurist. Het is dan verstandig om een rechtsbijstandverzekering te hebben om de hoge kosten van een jurist of adviesbureau en de kosten van het rechtsproces te verzekeren.

Zakelijke rechtsbijstandverzekering

Voor werkgevers is het wellicht verstandig om ook een zakelijke rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Als ondernemer kunt u bijvoorbeeld te maken krijgen met allerlei zakelijke conflicten, waarbij u behoefte heeft aan rechtshulp.

Premie en dekking zakelijke rechtsbijstandverzekering

De premie die u voor een zakelijke rechtsbijstandverzekering betaalt is afhankelijk van het juridische risico dat uw bedrijf loopt. Dit wordt onder andere bepaald door de grootte van uw bedrijf, het aantal werknemers dat bij u in dienst is, de omzet, het aantal transacties van het voorgaande jaar en de aard van uw bedrijf.

Bij de meeste zakelijke rechtsbijstandverzekeraars kunt u kiezen uit verschillende dekkingen. U kunt gebruikmaken van onze checklist zakelijke rechtsbijstandverzekering om een goed beeld te krijgen van de dekking van een bepaalde verzekering. Let vooraf op of u voor bepaalde aspecten juridische ondersteuning óf juridisch advies krijgt. Hier zit een groot verschil tussen.

Het is ook verstandig om in de voorwaarden van de verzekeraar na te gaan wat er precies wordt verstaan onder juridische ondersteuning en juridisch advies. Zo komt u niet voor onverwachte verrassingen te staan en weet u goed in welke gevallen u een beroep kunt doen op uw zakelijke rechtsbijstandverzekering.

Ondernemingsrecht en aansprakelijkheid

Tevens verschaffen wij algemene informatie omtrent het ondernemingsrecht. Voor het ondernemingsrecht is het vooral van belang welke rechtsvorm uw bedrijf heeft.

De rechtsvorm van de onderneming is van groot belang voor de aansprakelijkheid. Zo bent u als eigenaar van een eenmanszaak of als onderdeel van een personenvennootschap meestal ook persoonlijk aansprakelijk voor eventuele schulden. Dit houdt in dat er ook aanspraak gemaakt kan worden op uw privévermogen.