Rechtsbijstandverzekering vergelijken

Lees hier hoe wij onze vergelijking maken

“Zoveel mensen, zoveel wensen.” Het is een veelgehoorde uitspraak die zeker ook van toepassing is op rechtsbijstandverzekeringen. Er zijn in Nederland vele aanbieders actief die ieder een eigen invulling geven aan hun verzekeringsproducten. De hoogte van de premies, de dekking, de praktische uitvoering en eventuele extra service kunnen per verzekeraar behoorlijk uiteenlopen.

Wanneer u verschillende rechtsbijstandverzekeringen en verzekeraars met elkaar vergelijkt zal het u wellicht opvallen dat diverse verzekeringsproducten en aanbieders veel overeenkomsten vertonen. De oorzaak van dit fenomeen ligt voornamelijk in het gegeven dat veel aanbieders van rechtsbijstandverzekeringen de feitelijke uitvoering van de rechtshulp uitbesteden aan grote gespecialiseerde organisaties als DAS of SAR.

Heeft een rechtsbijstandverzekering vergelijken dan wel zin? Zeker! Want naast de overeenkomsten bestaan er ook grote verschillen die vooral te vinden zijn in de aangeboden pakketten en modules, evenals in de hoogte van de premies. Daarnaast is het ook goed om, wanneer u al een rechtsbijstandverzekering heeft, uw huidige verzekering te vergelijken met andere verzekeraars. Het zou zomaar kunnen dat u nog veel geld kunt besparen.

Hoe werkt de rechtsbijstandverzekering vergelijker?

Via de vergelijkingsmodule kunt u snel en eenvoudig uw rechtsbijstandverzekering vergelijken. Aan de linkerkant van de module kunt u uw gegevens en uw voorkeuren aangeven. Vervolgens klikt u op de knop ‘Vergelijk’ bovenaan de module. De vergelijker zal dan, aan de hand van de door u opgegeven informatie, een overzicht van rechtsbijstandverzekeringen opgeven die aansluit bij uw wensen.

Wat toont de vergelijkingsmodule?
Bij elk pakket staat aangegeven hoeveel de premie, de dekking, het eigen risico en de eenmalige poliskosten van een pakket bedragen. De knop ‘Bekijk’ leidt u door naar de website van de verzekeraar, waar u meer informatie over het pakket kunt vinden en waar u het pakket eventueel kunt afsluiten.

Sorteren
In de rechterbovenhoek van de module staat de functie ‘sorteren’. Hiermee kunt u aangeven in welke volgorde het overzicht van rechtsbijstandverzekeringen moet worden weergegeven. Zo kunt u het overzicht bijvoorbeeld rangschikken van het pakket met de laagste standaardprijs naar het pakket met de hoogste standaardprijs.

Selectie vergelijken
Links naast de rechtsbijstandspakketten vind u selectievakjes. Aan de hand van deze selectievakjes kunt u een selectie van maximaal 4 verzekeringspakketten met elkaar vergelijken. Dit doet u door de pakketten aan te vinken die interessant voor u zijn en vervolgens bovenaan de module weer op ‘Vergelijk’ te klikken. De geselecteerde rechtsbijstandverzekeringen worden nu naast elkaar gepresenteerd, waardoor u de pakketten makkelijk met elkaar kunt vergelijken.