Hoe vergelijken wij rechtsbijstandverzekeringen

Rechtsbijstandverzekering.com is een website die oorspronkelijk alleen bedoeld was als informatieplatform. Met de tijd kregen wij echter steeds vaker de vraag of wij ook rechtsbijstandverzekeringen wilden gaan vergelijken. Om aan deze wens te voldoen maken wij inmiddels gebruik van een vergelijker.

Elke maand worden vele duizenden verzekeringen vergeleken. Met de vergelijker streven wij ernaar om onze website zo transparant en duidelijk mogelijk te maken voor onze bezoekers. Wij kunnen ons voorstellen dat je je afvraagt hoe alles precies werkt en wat wij verdienen aan het vergelijken van verzekeringen. Hier hebben wij alle relevante gegevens voor jou op een rijtje gezet:

Wat doen wij voor jou?

Rechtsbijstandverzekering.com geeft je middels een vergelijker de mogelijkheid om op een snelle en eenvoudige wijze diverse aanbieders van rechtsbijstandverzekeringen met elkaar te vergelijken. Om te kunnen voldoen aan jouw criteria, hebben we bij de vergelijking een aantal persoonlijke gegevens nodig. Deze kan je invullen in het linkermenu van de vergelijker.

Wanneer je bij een verzekeraar klikt op ‘Meer informatie’, ga je direct naar de website van de verzekeraar zelf, alwaar je de verzekering onmiddelijk kunt afsluiten. De verzekeraar is dan ook het aanspreekpunt van schade en eventuele wijzigingen, gedurende de looptijd van je verzekering.

We werken op basis van “Execution Only”. Met Rechtsbijstandverzekering.org bieden we je dus geen persoonlijk advies. Het RIC voorziet je van de juiste informatie waarmee je uiteindelijk zelf de beste keuze kunt maken. Voor het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering ben je zelf dan ook de eindverantwoordelijke.

Hoe volledig is de vergelijker?

Om jou het beste resultaat te kunnen garanderen, is het van groot belang dat we je het meest volledige overzicht kunnen aanbieden. Wij streven er dan ook naar om alle aanbieders terug te laten komen in de vergelijker. Mocht je toch merken dat je een aanbieder mist, dan horen we dit uiteraard graag van je.

In principe vergelijken wij alle grote verzekeraars. Van deze partijen zijn wij op de hoogte van de meest recente voorwaarden en premies. Momenteel vergelijken wij:

 • ABN AMRO
 • Aegon
 • Arag
 • Centraal Beheer Achmea
 • DAS
 • FBTO
 • Hema
 • Inshared
 • Lancyr
 • Nationale Nederlanden
 • Reaal
 • Zelf

Rechtsbijstandverzekering.com streeft naar volledigheid. Daarom vermelden wij tevens de tarieven van verzekeraars waarmee geen samenwerking is aangegaan.

De verzekeraars die niet in onze vergelijker zijn opgenomen hebben hun premies niet beschikbaar gesteld. Tevens kunnen dienstverlening en beperkende productvoorwaarden een reden zijn om een verzekeraar niet op te nemen in de vergelijker.

Hoe vergelijken wij?

Zodra je onze website bezoekt, krijg je een overzicht van de verschillende aanbieders en hun premies te zien. Dit overzicht kun je vervolgens persoonlijker maken aan de hand van de filters aan de linkerkant. Zo laat de vergelijker bijvoorbeeld een realistischer beeld zien, wanneer je gezinssamenstelling bekend is.

Om de exacte premie van jouw rechtsbijstandverzekering te kunnen berekenen vragen we je om aan te geven welke pakketten je wilt verzekeren. Deze informatie wordt echter alleen gebruikt om de juiste vergelijking te kunnen maken. De gegevens die je in onze vergelijker invult worden dan ook niet opgeslagen, noch gebruikt voor andere doeleinden. De pakketten waar je uit kunt kiezen zijn:

 • Consument
 • wonen
 • Verkeer en medisch
 • Werk en inkomen
 • Belasting en vermogen

De verzekeraars waarvoor je in aanmerking komt rangschikken zichzelf vervolgens aan de hand van je persoonlijke voorkeuren. Wanneer je een specifieke verzekeraar op het oog hebt, kun je ervoor kiezen om de verzekering direct af te sluiten via de knop ‘Ga verder’. Hierbij word je doorverwezen naar de desbetreffende pagina van de verzekeraar.

Omdat wij deze persoonlijke gegevens niet willen hebben sluit je een verzekering af bij de verzekeraar zelf, zonder verder contact met ons te hebben gehad. Met een mooi woord wordt dit ook wel Execution Only genoemd.

Hoe is onze Top5 opgebouwd

In onze Top5 rubriek vermelden we de premies van vijf verzekeraars, op basis van:

 1. De goedkoopste rechtsbijstandverzekering i.c.m. consumentenrecht
 2. De rechtsbijstandverzekering met het meest complete pakket
 3. Meest gekozen rechtsbijstandverzekering voor gezinnen
 4. De meest gekozen zakelijke rechtsbijstandverzekering
 5. De meest gekozen rechtsbijstandverzekering

Wat is het verdienmodel van het RIC?

Je kan via Rechtsbijstandverzekering.com gratis verzekeringen vergelijken. Het afsluiten van een verzekering wordt altijd gedaan op de website van de verzekeraar zelf, alwaar jij beslist om daadwerkelijk over te gaan tot afsluiten. Van een aantal verzekeraars krijgt Rechtsbijstandverzekering.com een vergoeding voor het afsluiten van een verzekering d.m.v. affiliate marketing. Hierbij maakt Rechtsbijstandverzekering.com gebruik van het affiliatenetwerk van Zanox. Rechtsbijstandverzekering.com heeft zelf geen rechtstreekse contacten met verzekeraars.

De vergelijking is gratis en voor iedereen vrij toegankelijk. Ook rechtsbijstandverzekeraars waar wij geen samenwerking mee hebben, worden gewoon meegenomen in de vergelijking. Hier ontvangen wij uiteraard geen vergoeding voor.