Arbeidsrecht

Arbeidsrecht gaat over de regels die gelden bij een dienstverband met een werkgever. Zo heeft de werkgever bepaalde rechten, maar ook de werknemer bepaalde rechten. Je kunt aanspraak maken op je rechtsbijstandverzekering wanneer je denk dat je in het teniet wordt gebracht door je werkgever.

Zo kun je tegen je werkgever in het geding in het geval je onterecht ontslagen wordt, of wanneer je werkgever zomaar je uren verminderd. De juridische kosten van een rechtszaak en de kosten van rechtsbijstand worden verzekerd door je rechtsbijstandverzekering. Check wel even bij je rechtsbijstandverzekeraar of arbeidsrecht binnen het pakket valt.

Arbeidsrecht en uren die je werkt

Er gelden een aantal belangrijke regels waar je werkgever zich aan moet houden wat betreft de uren die je werkt. De meest voorkomende situaties zijn uitgelegd in onderstaande artikelen:

Arbeidscontracten

Hier is meer informatie te vinden over wat je moet doen bij het beëindigen van je arbeidscontract. Hoe het werkt en waar je op moet letten als je bijvoorbeeld een vast contract hebt.

Arbeidsconflicten

Helaas gaat niet alles altijd even soepel. Zo kun je worden lastiggevallen door een collega in een uitzonderlijk geval op staande voet worden ontslagen. Deze situaties hebben wij hier omschreven: