Huurrecht

Het huurrecht stelt aan de huurder en de verhuurder een aantal wettelijk bepaalde plichten. Deze wettelijk bepaalde regels worden het regelend recht genoemd en gelden wanneer er geen afwijkende regels zijn afgesproken. Iedere huurder, dus ook studenten, kunnen aanspraak maken op hun huurrecht.

Andere regels voor studenten

Voor studenten die een studenten kamer huren gelden vaak andere regels dan voor reguliere huurders.  Zo kunnen studenten vaak geen studentenwoning meer huren nadat ze uitgeschreven zijn als student.

Kiezen voor een rechtsbijstandsverzekering
Mocht je denken dat je rechten in het geding komen door de verhuurder, dan kun je rechtsbijstand krijgen. Deze rechtsbijstand wordt vervolgens vergoed door je rechtsbijstandsverzekering, indien er een dekking voor ‘wonen’ in de polis is opgenomen.

Een rechtsbijstandsverzekering voor ‘wonen’ heb je al vanaf 6 euro per maand. Gezien de meeste advocaten enkele honderden euro’s per uur rekenen, kan het hebben van deze verzekering je al gauw duizenden euro’s schelen. Bij het kiezen van een rechtsbijstandsverzekering is het raadzaam de voorwaarden, dekkingen en kosten te vergelijken. Op deze manier kun je de polis kiezen die het best bij je past.

Meer over huurrecht