Gezinsrechtsbijstandverzekering

Wanneer u niet alleen uzelf maar ook uw gezin wilt verzekeren tegen kosten voor rechtshulp, dan kunt u een gezinsrechtsbijstandverzekering afsluiten. (NB: in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, kunt u deze rechtsbijstandsverzekering ook afsluiten wanneer u met z’n tweeën bent of zelfs wanneer u alleen bent.)

Ook eventuele studerende uitwonende kinderen kunt u op deze manier direct meeverzekeren. Veel verzekeringsmaatschappijen stellen hiervoor echter wel als voorwaarde dat de meeverzekerde uitwonende kinderen niet getrouwd zijn.

Met gezinsrechtsbijstandverzekeringen is het niet ongebruikelijk dat ook inwonende ouders en/of schoonouders onder de dekking vallen.

Let op: u kunt aanspraak maken op de dekking van een gezinsrechtsbijstandverzekering wanneer u of uw gezinsleden als particulier betrokken zijn bij een conflict.

Bent u (of iemand uit uw gezin) als ondernemer betrokken bij een geschil, dan is de kans groot dat uw gezinsrechtsbijstandverzekering de kosten voor juridische ondersteuning bij het conflict niet vergoedt. Om dergelijke problemen te voorkomen doet u er als ondernemer verstandig aan om (ook) een gespecialiseerde rechtsbijstandverzekering voor ondernemers af te sluiten.